Οι αντρειωμένοι και οι διασυρμένες, της Τζένης Οικονομίδη

Αποτέλεσμα εικόνας




                  Είναι γνωστά πράματα αλλά ας τα ξαναπούμε. Ο υφυπουργός Παύλος Πολάκης σχολίασε το προτεταμένο μεσαίο δάχτυλο της κ. Βίκυς Σταμάτη στο fb και απάντησε στην χυδαιότητα της χειρονομίας με την χυδαιότητα του λόγου.

Είμαι πολύ παλιά στο κουρμπέτι για να πω ότι αυτό ήταν ένα γλίστρημα της γλώσσας, ένα παραστράτημα του λόγου, μια υπερβολή του τρόπου του άφοβου υφυπουργού. Ατυχώς, αυτή η ίδια αντρίκεια παλληκαριά που τον χαρακτηρίζει στις επιθέσεις του στα ΜΜΕ ή στις αποφάσεις του ΣΤΕ- επιθέσεις που πολλοί υποστηρίζουμε, μας βρίσκουν σύμφωνους και πολλοί υπερθεματίζουν «πες τα Πολάκη!», «να αγιάσει το στόμα σου!», «μια χαρά τα λέει, είναι λεβέντης!»- αυτή ακριβώς είναι που υπαγορεύει και τις φριχτές γραμμές του σχολιασμού του για την κ. Β.Σ.
Τα ξέρουμε όλοι και φυσικά και ο υφυπουργός. Δεν είναι κατά λάθος και δεν ξεγελιέμαι, μετά από τόσα χρόνια, ότι θα «διορθώσω» κάτι.
Μια γυναίκα δεν αρκεί να συρθεί στα δικαστήρια.
Μια γυναίκα δεν αρκεί να καταδικαστεί.
Μια γυναίκα δεν φτάνει να μπει στη φυλακή.
Μια γυναίκα πρέπει να διασυρθεί. (Να ανέβει στο κάρο και να της σχίσουν τα ρούχα. Να φτύσουν το γυμνό κορμί της).
Να διαπομπευτεί για αυτά που έκανε με το σώμα της. Το νεαρό της σώμα (νυμφίδιο) και το μεστωμένο (τσουλί). Μια «κατ΄ αρχαιότητα» εξέλιξη και μια «ταξική» (φτωχό- νεόπλουτο). Άλλωστε τι; Μόνο σώμα είναι. Και αν δεν ξέρει να το διαφυλάξει αυτό είναι μια «ασήμαντη και άχρηστη ύπαρξη».
Όταν ο λόγος σχίζει τον κόσμο στα δυο, νομοτελειακά κάπου βρίσκεσαι, κάπου πατάς. Ό, τι και αν πιστεύεις πριν το ξέσπασμα της βίας, η βία σε κάνει να πάρεις θέση -μερικές φορές κόντρα σε αυτό που πίστευες (και πιστεύεις!). Η περίπτωση των χαρακτηρισμών τής κ. Β.Σ. από τον υφυπουργό Π.Π., είναι μια τέτοια στιγμή.


Παυλος Πολακης
Ειδα τη φωτογραφια με το προτεταμένο μεςαιο δάχτυλο της (κυρίας) Σταματη και μουρθε στο μυαλό η εξής λεζάντα:
"Οταν το φτωχό νυμφιδιο αφού γινει νεόπλουτο τσουλί ,τα χάνει ολα και (ξανα)μπαίνει φυλακή ,χαιρετάει όπως έμαθε να φέρεται προς το "λαουτζίκο" οταν ηταν στο δευτερο κλεψιμεικο στάδιο της ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης της"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου